Στις σκηνές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Κηφισιά, τα βλέμματα στράφηκαν στη σύλληψη των κακοποιών, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας τραυματισμένοι.

Η επιχείρηση όμως δεν ήταν αναίμακτη ούτε για την ίδια την αστυνομία, αφού κατά την συμπλοκή τραυματίστηκε ένας 23χρονος αστυνομικός, που βρίσκεται νοσηλευόμενος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, μία μόλις ημέρα μετά τα γενέθλιά του.

Ο 23χρονος που είναι αστυφύλακας στην Άμεση Δράση τραυματίστηκε στο πόδι κατά την επιχείρηση σύλληψης των κακοποιών στην Κηφισιά. Ο νεαρός αστυνομικός αποτελεί άλλη μία περίπτωση αυτοθυσίας των αστυνομικών, οι οποίοι, με πενιχρούς μισθούς και αντιμετωπίζοντας τραγικές ελλείψεις, πέφτουν καθημερινά στη μάχη με το έγκλημα.

«Θα θρηνήσουμε θύματα»

Παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους για 800 ευρώ. Εκτίθενται στους καθημερινούς κινδύνους, χωρίς να προμηθεύονται τον απαραίτητο εξοπλισμό από τις υπηρεσίες τους.

Πληρώνουν από την τσέπη τους για να αγοράσουν όπλα και αλεξίσφαιρα, προκειμένου να προστατευθούν από τους αδίστακτους κακοποιούς.

«Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουμε τα απαραίτητα», αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Τζούμας και προειδοποιεί ότι, αν η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν λάβει σύντομα τα μέτρα της «θα θρηνήσουμε θύματα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι συνάδελφοί του, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη για την πάταξη της εγκληματικότητα, πληρώνουν ακόμα και τα καύσιμα των υπηρεσιακών μοτοσικλετών, ώστε να φτάνουν εγκαίρως στα συμβάντα. «Ξέρετε πόσες φορές έχουν πληρώσει τη βενζίνη με χρήματα από τον πενιχρό μισθό τους για να φτάσουν στα συμβάντα. Δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν εάν θα πήγαιναν στα πρατήρια που συνεργάζονται με την αστυνομία», λέει ο Β. Τζούμας και τονίζει ότι μετά την τετράμηνη εκπαίδευση που λαμβάνουν στα ειδικά σχολεία, δεν τους δίνονται μετεκπαιδεύσεις, τη στιγμή που το έγκλημα οργιάζει και οι κακοποιοί γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι», καταλήγει.