Τριαντατέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ανήκουν σε επτά από τους μεγαλύτερους συνδέσμους της ομάδας, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν δραστηριοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα, από το Δεκέμβριο του 2010, πραγματοποιώντας επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, εκβιάσεις, εμπρησμούς, καθώς επίσης και εκτεταμένα επεισόδια σε βάρος οπαδών άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας.

Κύριο χαρακτηριστικό της τετραμελούς ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι οι δύο ανήκουν στον αναρχικό χώρο, ένας είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ ο τέταρτος από την ηγεσία συμμετείχε χωρίς πολιτικές προεκτάσεις. Από τους 34 που συνελήφθησαν οι 33 είναι άνδρες και η μία είναι γυναίκα.

Συνολικά αναζητούνται άλλοι 56, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 138 οπαδοί του ΠΑΟΚ, για ανάλογες επιθέσεις και για τους οποίους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, έπειτα από διετή σχεδόν παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, έπειτα από άδεια της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, τους συνέλαβε, ενώ πραγματοποίησε έρευνες σε επτά συνδέσμους του ΠΑΟΚ, στο Κορδελιό, τη Νεάπολη, την Καμάρα και σε άλλους χώρους. Επίσης, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, πραγματοποίησαν έρευνες , εκτός από τα γραφεία των επτά συνδέσμων και στα σπίτια των συλληφθέντων. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, κυνηγετικά τουφέκια, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, 3 χιλ. ευρώ, 10 χιλ. δολάρια, πλήθος από λοστούς, μολότοφ, σιδηρογροθιές, αλυσίδες, εκρηκτικά, καθώς επίσης και δεκάδες άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σε οπαδούς άλλων ομάδων, αλλά και σε πολίτες.

Μεταξύ των επιθέσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι η κακοποίηση οπαδών του Άρη Θεσσαλονίκης, σε βάρος αστυνομικού, ενώ πραγματοποίησαν πολλές επιθέσεις σε πολίτες και κλοπή των κινητών τους τηλεφώνων.

Οι δύο από τους τέσσερις επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας, που ανήκουν στον αναρχικό χώρο, είχαν προσληφθεί από πρώην πρόεδρο της ομάδας του ΠΑΟΚ, για να τον φυλάνε. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και αύριο αποστέλλονται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.