Αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου η οποία κατηγορήθηκε για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από αναφορά που είχε καταθέσει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, όπου είχαν συμπεριληφθεί περιπτώσεις φερομένων ως εγκλημάτων ρατσιστικής βίας. Ανάμεσα τους και άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου στην εφημερίδα Αthens Voice, τον Νοέμβριο του 2015, αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die».

Στο δικαστήριο κατέθεσε η Βασιλική Γεωργιάδου, η οποία έχει ασχοληθεί επί χρόνια με θέματα ρατσισμού αλλά και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. Και οι δύο μάρτυρες εξέφρασαν την πεποίθηση πως το περιεχόμενο του επίδικου άρθρου όχι μόνο δεν παραβιάζει τον ρατσιστικό νόμο, αλλά αποτελεί ένα κείμενο γνώμης που συνιστά κραυγή στο όνομα της αντιρατσιστικής βίας.

Την αθώωση της συγγραφέως εισηγήθηκε και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευση της τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «αυτές οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη, εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Το κείμενο της αποτελεί έκφραση άποψης και δεν στοιχειοθετείται ούτε καν η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος».