Τη διενέργεια διοικητικής έρευνας μετά τις καταγγελίες περί βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου τη νύχτα της 16ης προς 17η Μαΐου, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε «πρωτοφανή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην πρώην ΑΣΟΕΕ τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών και για ξυλοδαρμούς φοιτητών, ενέργειες που όπως επισημαίνεται, παραπέμπουν σε πρακτικές παρακράτους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ακόμη ότι πρέπει άμεσα να απαντηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ το ποιος ευθύνεται για την εντολή αυτής της εισβολής και επίθεσης, ενώ ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός θα πρέπει άμεσα να διατάξει έρευνα για την υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές κατήγγειλαν ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μέλη ομάδας της δύναμης ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησαν όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων από τις φοιτητικές εκλογές.