Νεκρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένας 40χρονος και αμέσως η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ερεύνησε την υπόθεση.

Ο ιατροδικαστής μετά από πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του ήταν πρόσφατος και είχε προέλθει από εγκεφαλική αιμορραγία, εξαιτίας πολλαπλών χτυπημάτων που είχε δεχθεί στο κεφάλι.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί του άνδρα που μετέφερε το νεκρό με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο, ήταν ψευδείς, αφού ο ίδιος ήταν αυτός, που, μέσα στο σπίτι του είχε καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος, τα οποία επέφεραν τον θάνατό του.

Ο δράστης παραδέχθηκε την πράξη του, δηλώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, αλλά, όταν για προσωπικούς λόγους τον χτύπησε με τα χέρια του, αυτός έπεσε κάτω και χτύπησε το κεφάλι του στο δάπεδο.

Ο άλλος συλληφθείς, μετά από τηλεφωνική παράκληση του δράστη, μετέβη στην εν λόγω οικία και προσπάθησε να αφαιρέσει τα ίχνη του εγκλήματος, που υπήρχαν εκεί, καθαρίζοντας και εξαφανίζοντας στοιχεία που είχαν σχέση μ’ αυτό.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.