Πολυμελής οργάνωση που εμπλέκεται σε τέσσερις ένοπλες ληστείες, με χρήση καλάσνικοφ και πιστολιών, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Η νέα  «συμμορία με τα καλάσνικοφ» εμπλέκεται επίσης σε εκβιασμούς και εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 20 έως 35 ετών, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος, ενώ αναζητούνται τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπών», «Εκβίασης» και «Αντιποίησης».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση:

Βραδινές ώρες της 3ης Δεκεμβρίου του 2011 μπήκαν σε μονοκατοικία στην περιοχή της Νεοχωρούδας, ιδιοκτησίας ενός 47χρονου, όπου βρισκόταν η κόρη του, την οποία και ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του 47χρονου, τον ακινητοποίησαν και με την απειλή δύο πιστολιών και τη χρήση σωματικής βίας έκλεψαν 12.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Στη συνέχεια, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 47χρονο, προχώρησαν σε απειλές εναντίον του ιδίου και μελών της οικογένειάς του και απαίτησαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Επίσης τα πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιανουαρίου του 2012 μπήκαν σε μπαρ στην περιοχή της Σταυρούπολης και με την απειλή τριών καλάσνικοφ και ενός πιστολιού αφαίρεσαν από τέσσερις υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 1.680 ευρώ και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ξημερώματα  της 8ης Φεβρουαρίου 2012 μπήκαν επίσης σε μπαρ στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, όπου με την απειλή δύο καλάσνικοφ και με χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα από τους παρευρισκόμενους.

Επίσης, τις πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2012, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο Ασπροβάλτας, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό το οποίο οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, με συνεπιβάτη τον 48χρονο ιδιοκτήτη του φορτηγού.

Με την απειλή καλάσνικοφ και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του 51χρονου, αφαίρεσαν συνολικά 24.800 ευρώ. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει στις 16 Φεβρουαρίου από την περιοχή της Σταυρούπολης, το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαδύτου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 380 γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ,  από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, ένας 29χρονος από τους συλληφθέντες συμμετείχε σε ανθρωποκτονία (με σκοπό τη ληστεία) σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκε στις 26 Ιουνίου του 2011 στη Βέροια Ημαθία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.