Στην εισαγγελία Εφετών οδηγήθηκε ο 61χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη χθες το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση, της οποίας «εγκέφαλος» είναι ο διεθνώς διωκόμενος και προσφάτως συλληφθείς από τις ελληνικές αρχές, Λάσα Σουσανασβίλι.

Η σύλληψη του 61χρονου έγινε έπειτα από τυπικό αστυνομικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα των γεωργιανών αρχών για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εκβίασης. Για την έκδοση του θα κληθεί να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πάντως, ο 51χρονος -γεωργιανής καταγωγής αλλά Ρώσος υπήκοος- Λάσα Σουσανασβίλι είναι προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Μάρτιο με τη σύλληψη δεκάδων μελών της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ο Σουσανασβίλι συνελήφθη η τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος των ισπανικών διωκτικών αρχών. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αρνήθηκε την έκδοσή του στην Ισπανία, με το αιτιολογικό ότι οι πράξεις που του καταλογίζονται διαπράχθηκαν στην χώρα μας. Στην απόφαση ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα και η έκδοσή του θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος συνελήφθη εκ νέου με ένταλμα αυτήν την φορά των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, που του καταλογίζουν ότι διηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη την εγκληματική οργάνωση σκοπός της οποίας ήταν «η τέλεση ανθρωποκτονιών με πρόθεση αλλά και βαριών σωματικών βλαβών».