Τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος, χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης, από χτύπημα, όπως καταγγέλλεται, αστυνομικών, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν τα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες με αιμάτωμα στο κεφάλι και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Ήδη με εντολή της κ. Ράικου δύο εισαγγελείς θα μεταβούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να προχωρήσουν στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος.

Παρουσία εισαγγελέα, εξάλλου, θα διεξαχθεί για την υπόθεση και η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μάριος Λώλος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει «εμπιεστικό κάταγμα κρανίου και τραυματική υπαραχνοειδή αιμορραγία» έχοντας μέχρι στιγμής πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον και συνείδηση.

Για τα επεισόδια στο Σύνταγμα υπάρχουν ήδη καταγγελίες και αναφορές σε ΜΜΕ, από δημοσιογράφους που κάλυπταν τη συγκέντρωση, για εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς εργαζομένων στον Τύπο από τις αστυνομικές δυνάμεις.