Εκατοντάδες πολίτες με ένα λουλούδι στο χέρι συρρέουν από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 77χρονος αυτόχειρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός. Από χθες, συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την απόφαση του ηλικιωμένου να βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα χρέη λόγω της οικονομικής κρίσης τα οποία δεν ήθελε να «φορτώσει» στα παιδιά του.

Το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος δέχεται τις «επισκέψεις» πολιτών, οι οποίοι είτε αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου ηλικιωμένου, είτε εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους με τα μηνύματα, που αναρτούν, συνδέοντας το χαμό του συνταξιούχου με την πολιτική-κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Από χθες το απόγευμα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο για να αφήσει ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα και να αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο τον άτυχο ηλικιωμένο. Απλοί άνθρωποι φώναξαν συνθήματα όπως «Φτάνει πια» και «ποιος θα είναι ο επόμενος», καθώς και «αυτό δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία».

Ωστόσο, μετά τις 8 το απόγευμα σημειώθηκε ένταση και πετροπόλεμος. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν γύρω από την πλατεία και για δύο ώρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.