Ανατροπή στη δίκη των γιατρών για το θάνατο 49χρονης

Η άτυχη γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:29
10/02/2018
Ανατροπή στη δίκη των γιατρών για το θάνατο 49χρονης
5
loading

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί για τον θάνατο 49χρονης Βολιώτισσας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, τον Νοέμβριο του 2012.

Η άτυχη γυναίκα είχε απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Βόλου στις 2 Νοεμβρίου στις 7.30 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με δύσπνοια, και μετά από μερικές ώρες πήρε εξιτήριο. Εντούτοις, την ίδια μέρα η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία και απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι δύο γιατροί, ένας ειδικευόμενος τότε στην παθολογία και ένας ειδικευόμενος στην καρδιολογία, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Εντούτοις, χθες, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το Τριμελές Εφετείο Λάρισας έκρινε ότι οι δύο γιατροί δεν επέδειξαν καμία αμέλεια ως προς την ενάσκηση των καθηκόντων τους, και ακολούθησαν πιστά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης κατά την εξέταση της 49χρονης.

Μάλιστα, όπως γράφει το taxydromos.gr, το Δικαστήριο αθώωσε και τους δύο κατηγορούμενους, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει νωρίτερα την ενοχή του ενός, του ειδικευόμενου τότε καρδιολόγου, με την επίκληση της πραγματογνωμοσύνης των τεχνικών συμβούλων, που εκτίμησαν ότι χρειαζόταν να γίνει καλύτερη εκτίμηση του καρδιογραφήματος. Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ένας γιατρός επισήμανε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το καρδιογράφημα ήταν απολύτως φυσιολογικό και ότι δεν απαιτούνταν να κάνει τίποτα απολύτως περισσότερο από αυτά που έπραξε.

Ο δεύτερος γιατρός τόνισε ότι είχε διενεργήσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στην 49χρονη, και συγκεκριμένα μάσκα, ακτινογραφία, καρδιογράφημα, και στη συνέχεια παρέπεμψε την άτυχη γυναίκα στον καρδιολόγο, για να εκτιμήσει το περιστατικό περαιτέρω από κοινού με τον προϊστάμενο γιατρό του. Το Δικαστήριο ανακοίνωσε το μεσημέρι την απόφασή του μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar OTI NA’NAI

  Και η δύο ειδικευόμενη ήταν!!!!! Πως πήρε εξιτήριο?Το εξιτήριο το υπογράφει ο υπεθυνος ιατρός του τμήματος.Πού ήταν λοιπόν?Ειδε τις εξετασεις της γυναίκας πριν τη διώξει?ΟΧΙ

 2. avatar Θάνος

  Να καταδικαστεί η γυναίκα που τόλμησε να πεθάνει.

 3. avatar &@&@&&@@@&&&

  ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ !!!!!! ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΥΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;;;;;;; ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΤΑ Π !!!!!!!!! Ν ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΗ!!! ΦΥΣΗΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΟΓΙΑΤΡΟΙ!!!!

 4. avatar Ποντικι

  Ο ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ καρδιολόγος που ήταν γιατί άφησε τον ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ μόνο του;;!!!??

 5. avatar Στην Ελλάδα μόνο…

  Το δικαστικό στην Ελλάδα είναι σαν το ανέκδοτο με τις ξανθές:... δως της άλλη μια ευκαιρία, δως της άλλη μια ευκαιρία... και πάει λέγοντας!
  Δηλαδή οι πρωτοδίκες δικές είναι μόνο για τα παράβολα!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει