Διήμερη άδεια από τη φυλακή παίρνει σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε λίγη ώρα, στις 9 το πρωί, αναμένεται να περάσει το κατώφλι των φυλακών και θα πρέπει να επιστρέψει στις 9 το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για τη δεύτερη άδεια που δίνεται στον ισοβίτη της 17 Νοέμβρη, μετά την πρώτη «έξοδό» του από τη φυλακή πριν από δύο μήνες. Η άδεια που του είχε τότε χορηγηθεί είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων της οργάνωσης αλλά και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τους πρέσβεις ΗΠΑ και Βρετανίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν ομόφωνη, όπως και την προηγούμενη φορά. Το συμβούλιο του επέβαλε περιοριστικούς όρους όμοιους με την πρώτη φορά. Δηλαδή να παραμείνει το 48ωρο της άδειας στο σπίτι του στον Βαρνάβα ή σε κάθε περίπτωση εντός του δήμου τέως Βαρνάβα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται δυο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μετά την έναρξη της εξάρθρωσης της οργάνωσης, που είχε ξεκινήσει με την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού το 2002, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρέμενε ασύλληπτος και τελικά παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αυτοβούλως, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για ανθρωποκτονίες, μεταξύ άλλων του Παύλου Μπακογιάννη και του Στίβεν Σόντερς.