Εξαρθρώθηκαν δύο ομάδες τα μέλη των οποίων διέπρατταν κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων αντίστοιχα, και δραστηριοποιούνταν σε διαφορές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποία, όπως διαπιστώθηκε είχαν κλέψει τουλάχιστον 17 μοτοσυκλέτες.

Για την υπόθεση αυτή, έχουν συλληφθεί συνολικά, τέσσερα 4 άτομα. Πρόκειται για τρεις Έλληνες (23, 22 και 21 ετών) και έναν 17χρονο υπήκοος Αλβανίας.

Αφού στοχοποιούσαν τις μηχανές που τους ενδιέφεραν (ως επί τo πλείστoν μοτοσικλέτες – τύπου «endurο»), κατόπτευαν τους χώρους, όπου φυλάσσονταν και νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, παρακάμπτοντας τυχόν μέτρα ασφαλείας, τις έκλεβαν.

Κατόπιν μετέφεραν τις μοτοσικλέτες σε ειδικούς χώρους, που διατηρούσαν και στη συνέχεια είτε τις μεταπωλούσαν (ολόκληρες), είτε τις διέλυαν και τις πωλούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μοτοσικλέτες, τύπου «endurο», που στόχευε η ομάδα, ήταν επί το πλείστον αγωνιστικά μοντέλα, για τις οποίες δεν προβλέπεται η έκδοση αδειών κυκλοφορίας, ενώ η χρήση τους περιορίζεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, καθώς και σε αγώνες ταχύτητας και επιδείξεων, που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Στη δεύτερη περίπτωση , από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από αυτοκίνητα, μάρκας «smart», σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη, με ένταλμα σύλληψης του 10ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, 23χρονος, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε τριάντα περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 23χρονος με τον συνεργό του, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, διέπρατταν κλοπές από αυτοκίνητα, μάρκας «smart», αφαιρώντας κυρίως το τιμόνι, καθώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα από το εσωτερικό τους (λεβιέ ταχυτήτων, οθόνες, συσκευές πλοήγησης (gps), κ.α.), στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Γαλατσίου, των Πατησίων και της Δάφνης-Υμηττού.