Παρέμβαση Λοβέρδου για το 4 μηνών βρέφος

Θα υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση στην Αγγλία


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17:36
17/02/2012
Παρέμβαση Λοβέρδου για το 4 μηνών βρέφος
2
loading

Σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) θα υποβληθεί ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών το οποίο νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 2,5 μήνες καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της επέμβασης.

Το βρέφος είχε διακομιστεί στο Ιπποκράτειο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά επειδή η επέμβαση αυτή δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας η μεταμόσχευση έπρεπε να γίνει στο εξωτερικό.

Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε θα καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε - 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία. Η διοίκηση του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο είναι ασφαλισμένο το βρέφος, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

«Το θέμα επιλύθηκε με άμεση συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία και εντός ολίγων ωρών το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας», ανέφερε ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Gina

    ευχομαι συντομα να ακουσουμε καλα νεα

  2. avatar pp

    Ευαισθησία; προβολή δε λες καλύτερα ...
    Όπως και να έχει, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΙΚΡΟΥΛΗ !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει