Ο δικηγόρος του ενός από τα θύματα βιασμού του καθ’ομολογία εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Γιάννης Μπάκας μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση και την αποφυλάκιση του 32χρονου.

Ο Γιάννης Μπάκας υπερασπίστηκε μία από τις δύο κοπέλες, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Ένας από τους βιαστές της ήταν ο 32χρονος.

«Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω άνθρωπο, είναι ανθρωποειδές», είπε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στον δράστη.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της κοπέλας, είπε ότι, «αν και συγκλονίστηκε, είναι καλά». Πρόσθεσε ωστόσο ότι, «αναγκάστηκε να ξαναζήσει αυτά που είχε ζήσει».

Ο Γιάννης Μπάκας επιβεβαίωσε ότι, ο 32χρονος είχε κάνει «χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και βγήκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο ίδιος σχολιάζοντας τον νόμο Παρασκευόπουλου, είπε ότι, «δεν υπάρχουν έκτακτοι νόμοι», συμπληρώνοντας ότι, «έκτακτες είναι μόνο οι δικαστικές πράξεις».

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη από την ελληνική νομοθεσία να χαρίζονται ποινές», κατέληξε.

Ο δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ξεκίνησε την παράνομη δράση του το 2007, όταν μαζί με συνεργούς του είχε προσεγγίσει παρκαρισμένο τζιπ στη Γλυφάδα, όπου βρίσκονταν ένα ζευγάρι, τους πήρε τα χρήματα, κατέβασε το αγόρι και πήρε το αυτοκίνητο κι έφυγε λίγο πιο πέρα.

«Με ρωτούσε πόσο χρονών είμαι, αν έχω σχέσεις, είπα ότι είμαι παρθένα. Άρχισε να μιλά χυδαία: “θα σου δείξω πώς είναι”. Ήρθε πίσω, πανικοβλήθηκα, έκλαιγα. Σήκωσε το χέρι του, είπε: “σκάσε μωρή π…”. Για να μας αφήσει να φύγουμε έκανα ό,τι μου έλεγε. Μου έλεγε: “κάνε ησυχία να μη μας ακούσουν”, ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ένα χρόνο αργότερα το θύμα του βιασμού από τον 32χρονο κι έναν ακόμα συνεργό του.

Λίγους μήνες αργότερα, προσέγγισαν με τον ίδιο τρόπο ένα άλλο σταθμευμένο όχημα στο Άλσος Βεΐκου, όπου επίσης βρισκόταν σε ένα ζευγάρι. Σε αυτή την περίπτωση έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, κατέβασαν με τη βία τον άνδρα και πήραν το όχημα μαζί με την κοπέλα και μετέβησαν σε ερημική τοποθεσία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας.

Και σε αυτή την περίπτωση το 19χρονο, τότε θύμα, βιάστηκε από τον καθ’ομολογία δράστη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, απειλώντας την ότι θα της αφαιρέσει τη ζωή.