Την διάθεση ποσού 600.000 ευρώ για την υποστήριξη δομών όπως Τράπεζες Τροφίμων, Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία καθώς και άλλες παρεμφερείς δράσεις σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του οποίου 5.200 άνεργοι σ’ όλη την Περιφέρεια θα έχουν την ευκαιρία πεντάμηνης απασχόλησης ενώ η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προετοιμάζεται ήδη για την υποδοχή και νέων προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης που πρόκειται να προκηρυχθούν σύντομα, όπως είναι τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης και οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης.

Πιο αναλυτικά η πολιτική πρόταση που αναπτύχθηκε από τον Περιφερειάρχη στηρίχθηκε σε τρία βασικά σκέλη:

– Πρώτον, θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ώστε να διαφυλαχθεί η προστασία των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.
– Δεύτερον, πάγωμα για περίοδο τριών ετών των τραπεζικών δανείων των ανέργων και των μακροχρονίως ανέργων και ταυτόχρονα ρύθμιση των οφειλών με βάση τις νέες συνθήκες που ανέκυψαν στο εισόδημα τους. «Να εξυπηρετούν τις οφειλές τους ανάλογα με το ύψος των σημερινών αποδοχών τους», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
– Τρίτον, μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Σε ότι αφορά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και σε συνεργασία με την περιφερειακή τους Ομοσπονδία, αποφασίστηκε η διοργάνωση διημερίδας στις 17 και 18 Μαρτίου με θέμα «Οικονομική κρίση, οι πολιτικές για ΑμεΑ και ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας προς ένταξη πρόταση ύψους 570.000 ευρώ με αντικείμενο την ενημέρωση και τον έλεγχο του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.