Έκανε την εμφάνισή του ως εφοριακός, έλεγε πως είχε υψηλές διασυνδέσεις και υποσχόταν σε ανυποψίαστους πολίτες με επιχειρηματική δραστηριότητα, ότι θα μεσολαβήσει για μια σειρά από διευκολύνσεις. Αυτές ξεκινούσαν από την ένταξή τους σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και μειώσεις προστίμων και έφταναν μέχρι προστασία από επικείμενους φορολογικούς ελέγχους.

Ο λόγος για έναν 53χρονο, του οποίου οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν τελικά φρούδες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ήταν απατεώνας. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξιχνίασε τη δράση του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με τον συγκεκριμένο τρόπο απέσπασε μέσα σε ενάμισι χρόνο από οκτώ θύματα το ποσό των 11.180 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποκομίσει άλλα 27.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελία, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.