Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους λαθρομετανάστες

Η πλαστική βάρκα τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Έβρου


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13:20
13/01/2012
Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους λαθρομετανάστες
loading

'Ακαρπες είναι προς το παρόν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Ορεστιάδας για τον εντοπισμό ομάδας λαθρομεταναστών, που σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα και αγνοούνται.

Τις πληροφορίες για τους αγνοούμενους έδωσαν δυο αφγανοί μετανάστες που μαζί με άλλους τέσσερις υπηκόους Μπαγκλαντές διασώθηκαν από τους αστυνομικούς, όταν η πλαστική τους βάρκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου και ανετράπη.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, υπήρχε ακόμη μια βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου έξι ή επτά Αφγανοί, η οποία επίσης ανετράπη και οι επιβαίνοντες παρασύρθηκαν από τα νερά του Έβρου.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης συνεχίζεται, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που κατάφεραν να φθάσουν κολυμπώντας στην ελληνική όχθη.

Μόνο την τελευταία διετία (2010 -11), ο Έβρος έχει γίνει υγρός τάφος για περίπου 75 λαθρομετανάστες, που κατά τους χειμερινούς μήνες και στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας, παρασύρονται και πνίγονται στα ορμητικά νερά του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει