Το φιλανθρωπικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία φορά τις τελευταίες μέρες η Εθνική ομάδα. Αντιπροσωπεία των διεθνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, βρέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων. Το «παρών» έδωσε και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Τη «γαλανόλευκη» εκπροσώπησαν οι Στέφανος Καπίνο, Γιάννης Μανιάτης, Γρηγόρης Μάκος, Κώστας Χαλκιάς και Γιάννης Ζαραδούκας, από την πλευρά των παικτών, ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος καθώς και ο Τάκης Φύσσας.

Η αντιπροσωπεία έφτασε στο χώρο, στη γωνία Σοφοκλέους και Πειραιώς, λίγο πριν τις 15:00 και διαπίστωσαν από πρώτο χέρι το έργο που γίνεται σε καθημερινή βάση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αφού εκείνη την ώρα γινόταν η διανομή του συσσιτίου.

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών το λόγο πήρε ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος δήλωσε: «Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε μια ηθική συμπαράσταση σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι να αποτελέσει παράδειγμα η δράση του Ιδρύματος. Όλοι βλέπουμε πως υπάρχουν προβλήματα ακόμη και βιωσιμότητας των συνανθρώπων μας. Εμείς οι ποδοσφαιριστές και η Εθνική ομάδα κάνουμε προσπάθεια για να βοηθήσουμε και να είμαστε εδώ για όποιον έχει ανάγκη. Καλές γιορτές υγεία και ευτυχία σε όλους».

Με τη σειρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε: «Θέλαμε να έρθουμε εδώ για να δουν οι άνθρωποι τους διεθνείς, να τους δώσουμε χαρά και να διαδοθεί η προσπάθεια που γίνεται. Καλά Χριστούγεννα σε όλους κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνει ο Μακαριότατος. Είναι σημαντική η παρουσία του εδώ».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους, αναφέρθηκε στο πνεύμα των εορταστικών αυτών ημερών και τη σημασία της προσφορά στο συνάνθρωπο.

Πηγή: sport-fm.gr