Περισσότερα από εκατό άτομα, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Από την αστυνομία σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, γιατρών, υπαλλήλων στην υπηρεσία Συγκοινωνιών, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί «αγόραζαν» τα διπλώματα πληρώνοντας από 200 έως και 3.300 ευρώ, για το καθένα, ανάλογα με την περίσταση, γράφει η εφημερίδα aggelioforos.gr.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε έλεγχο φακέλου υποψήφιου οδηγού, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών, χωρίς να πάρει μέρος στις εξετάσεις.

Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα αρχεία της παραπάνω υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί συνολικά 102 φάκελοι, ενώ άλλα 86 άτομα είχαν εξασφαλίσει παράνομα διπλώματα οδήγησης, χωρίς εξετάσεις, ενώ ορισμένοι είχαν απορριφθεί.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 7 ιδιοκτήτες και 2 υπάλληλοι σχολών οδηγών, 2 γιατροί, 3 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης (ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί), καθώς επίσης και ένας… εστιάτορας ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μεσάζοντας.

Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες, για πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ οι 101, συνολικά, εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία, απάτη, χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, κ.α.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.