Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 50χρονο που «ψάρεψε» με ψεύτικο προφίλ ανήλικο αγόρι σε μέσο κοινωνικό δικτύωσης, επιδιώκοντας να το εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Για «παιδόφιλο» έκανε λόγο στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, τονίζοντας ότι το μόνο κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις.

«Οι γονείς στάθηκαν τυχεροί διότι εντόπισαν εγκαίρως τα μηνύματα» ανέφερε η ίδια που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον έκρινε ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ενώ τον τιμώρησε με φυλάκιση 4 ετών, ποινή η οποία δεν ανεστάλη, αλλά μετατράπηκε προς 5 ευρώ, τη μέρα. Μετά την ετυμηγορία ο 50χρονος οπτικός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση διαδραματίστηκε το 2014, όταν ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε «φίλο» τον 11χρονο -τότε- μαθητή. Όπως κατατέθηκε στη δίκη, γνωρίστηκαν μέσω τρίτου «φίλου», ένα 17χρονο αγόρι, για το οποίο δεν έγινε γνωστό εάν το προφίλ του ανήκε σε υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο. Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μέσω αποστολής μηνυμάτων έφτασαν σε σεξουαλικά θέματα.

Όπως τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας του αγοριού, μέσα σε 850 σελίδες που καταγράφηκαν σε cd από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιγράφονται οι μεταξύ τους διάλογοι, όπου ανάμεσα στα άλλα ο κατηγορούμενος εμφανίζεται άλλοτε πρόθυμος «να μυήσει σε σεξουαλικές συμπεριφορές» τον ανήλικο κι άλλοτε εκφράζει την επιθυμία του «να κάνει σεξ» μαζί του, ακόμη και να «τον βιάσει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.