Οι διωκτικές αρχές στα Χανιά εξάρθρωσαν σπείρα αλλοδαπών κακοποιών που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη σωρείας κλοπών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο από τα τρία μέλη της σπείρας και αναζητούν και το τρίτο. Την σπείρα αποτελούσαν ένας υπήκοος Αλγερίας ηλικίας 18 ετών, ένας υπήκοος Τυνησίας ηλικίας 31 ετών που συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία αναζητά ακόμη έναν 23 χρόνο Αλγερινό.

Η δράση των τριών αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της 27 Οκτωβρίου στα Χανιά, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο 18χρονος, ο οποίος είχε διαρρήξει σταθμευμένο αυτοκίνητο και είχε πάρει διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Ακολούθησε έρευνα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που χρησιμοποιεί ο 18χρονος ως κατοικία και μέσα στην οποία βρισκόταν ο 31χρονος. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, 8 ρολόγια, 2 παιχνιδομηχανές, 3 φωτογραφικές μηχανές, 12 κινητά τηλέφωνα διαφόρων εταιριών, 3 συσκευές mp3 player, 4 ξυριστικές μηχανές, 21 γυαλιά ηλίου διαφόρων εταιριών και 7 θήκες γυαλιών.

Ακόμα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής , 4 πορτοφόλια, 13 τσάντες διαφόρων ειδών (πλάτης και ώμου), 2 σάκ βουαγιάζ, 2 κράνοι, δίπλωμα οδήγησης πολίτη Ηνωμένου Βασιλείου και ταυτότητα πολίτη Πολωνίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση, προέκυψε ότι οι δράστες μαζί με τον 23χρονο, που αναζητείται, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.