Με το «σταγονόμετρο» γίνεται φέτος η προμήθεια βιβλίων για τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας, καθώς έφτασε σήμερα η πρώτη παρτίδα, που όμως, δεν καλύπτει ούτε το ένα δέκατο των αναγκών που υπάρχουν!

Ήδη έφτασαν, με φορτηγά αυτοκίνητα, στις αποθήκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο τέρμιναλ του λιμένος Βόλου, φορτηγά που μετέφεραν 8,6 τόνους βιβλίων, που αφορούν σε 13 τεύχη βασικών μαθημάτων και θα διανεμηθούν από συνεργεία της Πρωτοβάθμιας την ερχόμενη Δευτέρα.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε σχολικές μονάδες της νησιωτικής Μαγνησίας και σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματος, καθώς η ποσότητα αυτή θεωρείται πολύ μικρή.

Όπως έγινε γνωστό, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, απορροφούν κάθε χρόνο περίπου 95 τόνους βιβλίων. Η πρώτη παρτίδα είναι πού μικρή, ενώ στα σχολεία ήδη διανεμήθηκαν 37 τόνοι βιβλίων που υπήρχαν στις αποθήκες από πέρυσι.

Και πάλι όμως, τα βιβλία που έχουν έρθει μέχρις στιγμής, δεν φθάνουν ούτε για να καλυφθούν οι ανάγκες του μισού μαθητικού δυναμικού της Μαγνησίας και παράγοντες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζουν φόβους ότι αν δεν συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία με βιβλία, πολλά παιδιά δεν θα έχουν βιβλία για τη νέα σχολικά χρονιά σε βασικά μαθήματα.

Πηγή: magnesianews