Σε μεγάλο ρεπορτάζ του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Alter έγινε λόγος για το κλείσιμο του δημοφιλέστερου μπλογκ και τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο του αναλυτικού ρεπορτάζ ειπώθηκαν τα έως τώρα γνωστά για τον άτυχο δημοσιογράφο αλλά και το προφίλ της τρομοκρατίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούνται από τα ίδια άτομα που προσπαθούν να δώσουν μια άλλη διάσταση της επαναστατικής τους δράσης αλλά που επιχειρούν παράλληλα να μπερδέψουν τις έρευνες. Πρόκειται για περίπου 8 ομάδες, με ενιαίο κέντρο, που συνδέονται μεταξύ τους από 30-40 άτομα που ξεπήδησαν σχεδόν ταυτόχρονα στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις ο συντάκτης των διακηρύξεων είναι ένας 40αρης αστός, διανοούμενος αυτοεξορισμένος από την κοινωνία και με ψυχολογικά προβλήματα. Δεν αποκλείεται να αρθρογραφεί και σε αναρχικά περιοδικά αλλά θεωρείται ανίκανος ο ίδιος να πράττει δολοφονικές πράξεις.

Επιπλέον για τη ΣΕΧΤΑ εκτιμάται ότι είναι η πρώτη αμιγώς μηδενιστική ελληνική οργάνωση που δεν ενδιαφέρεται για την επανάσταση όπως ο Επαναστατικός Αγώνας ή η 17 Νοέμβρη και αποτελείται από ακραίους αντιεξουσιαστές και ποινικούς.

Όσο για το δράστη του Glock των 9 χιλιοστών, εκτιμάται ότι είναι πάντα ψύχραιμος και πολύ ικανός στην χρήση δύσκολων όπλων ενώ πάντα φροντι΄ζει να κρατάει κάποιες σφαίρες για τη διαφυγή του.

Για το κλείσιμο του τρωκτικού δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τα τηλεοπτικά κανάλια παρά στο Alter και κάποια μικρή αναφορά στον ΑΝΤ1.