Για αντιποίηση στολής, απάτη και απόπειρα κλοπής συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες στην Ελασσόνα, καθώς προσποιούμενες τις μοναχές εξαπατούσαν πολίτες και αφαιρούσαν αντικείμενα από οικίες, ενώ εξετάζεται αν η δράση τους είχε εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο από αυτές, φορώντας στολή καλόγριας, πούλησαν σε 67χρονο μία ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα Αγίου, αντί του ποσού των 10 ευρώ ενώ οι άλλες δύο, σε κοντινή απόσταση εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε ισόγεια κατοικία με σκοπό να κλέψουν, ωστόσο, έγιναν αντιληπτές και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να πάρουν το παραμικρό.

Οι τρεις από τις τέσσερις γυναίκες ηλικίας 23, 40 και 54 ετών αντίστοιχα, έχουν συλληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, από άλλες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αντιποίησης και της απάτης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 εικόνες Αγίων, 178 σταυρουδάκια, 25 κομποσκοίνια και το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ το οποίο είχαν συγκεντρώσει από την πώληση των παραπάνω αντικειμένων.

Πηγή: magnesianews