Στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων διενεργούνται σε καθημερινή βάση από αστυνομικούς υπηρεσιών όλων των διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν οκτώ άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και τρία άτομα για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 49χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πακέτα τσιγάρα, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 2.130 πακέτα αδασμολόγητα τσιγάρα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.