Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της νομοθεσίας περί όπλων συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου τρία άτομα, μετά και την αξιοποίηση πληροφοριών ότι καλλιεργούσαν ινδική κάνναβη.

Πρόκειται για τον πατέρα και τους δύο γιους του, ηλικίας 61, 37 και 34 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν -σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας- στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, και μάλιστα πριν μερικές μέρες είχαν προβεί στη συγκομιδή.

Οι αστυνομικοί των αστυνομικών επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης της υπόθεσης, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή, σε κοντινή απόσταση από ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας των τριών ατόμων, οχτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια και εντός αυτών βρέθηκαν επτά αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης καθώς και τμήματα στελεχών δενδρυλλίων κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν.

Στον συγκεκριμένο χώρο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς ο 61χρονος, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει εγκαταλείποντας το αγροτικό του αυτοκίνητο, και συνελήφθη. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Παράλληλα σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στους γύρω χώρους από το ποιμνιοστάσιο και σε κτίσμα, βρέθηκαν εντός δοχείου και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, ένα υποπολυβόλο με δυο γεμιστήρες, και 256 φυσίγγια.

Οι γιοί του 61χρονου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία με 83 γραμμάρια κάνναβης.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, εξετάζεται οι συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ σήμερα απολογούνται στον ανακριτή, μετά και τις διώξεις που τους ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα.