Από το 1997 λειτουργεί στον Κολωνό το «Κέντρο συμπαράστασης παιδιών και οικογένειας», μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που περιθάλπει και στηρίζει κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, παιδιά που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα, ρατσιστικές συμπεριφορές και περιθωριοποίηση.

Στόχος του κέντρου, σύμφωνα με την ιδρύτριά του και κοινωνική λειτουργό Μυρτώ Λεμού, η οποία μίλησε στο newsbeast.gr, είναι η σχολική ένταξη αυτών των παιδιών . Εθελοντές βοηθούν τα παιδιά με προγράμματα προσχολικής προετοιμασίας, ώστε να αποκτήσουν τις συγκεκριμένες δεξιότητες και σχολικής υποστήριξης με προγράμματα σχολικής μελέτης, αλφαβητισμού και μάθησης.

Στο Κέντρο λειτουργεί και το «Κέντρο Οικογένειας» που έχει στόχο την ενημέρωση, κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και καθοδήγηση των γονέων σχετικά με τον ρόλο τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους.

Όποιος θέλει να προσφέρει τη στήριξή του στο Κέντρο μπορεί να το κάνει με την προσφορά ρούχων, παιχνιδιών και διαφόρων μικροαντικειμένων όπως έπιπλα και καρότσια.

Κέντρο συμπαράστασης παιδιών και οικογένειας, Αρίστονος 6-8 στον Κολωνό

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5239402