Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, το βράδυ της Παρασκευής , σε περιοχή του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο Αλβανοί , ηλικίας 51 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης ενώ αναζητείται ακόμα μια 46χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενη για τον ίδιο λόγο.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε αύλιο χώρο και σε παρακείμενη αποθήκη του σπιτιού των συλληφθέντων και κατ’ αυτήν , διαπιστώθηκε ότι μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε αποθήκη του σπιτιού , ήταν εγκατεστημένος εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, όπου και καλλιεργούντο δενδρύλλια κάνναβης .

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας (λαμπτήρες, προβολείς, ανεμιστήρες και λιπάσματα), είκοσι τρία δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 3 μέτρα, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία είχαν εκριζωθεί ύψους επίσης τριών μέτρων .

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.