Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου 36 ανθρώπων στη διάρκεια των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία, αλλά και για τις ευθύνες που προκύπτουν για τους υπεύθυνους της τραγωδίας αποκαλύπτει το βούλευμα του Συμβουλείου Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Με το βούλευμα «φωτιά» παραπέμπονται να δικαστούν ο νομάρχης Ηλείας, ο δήμαρχος Ζαχάρως και στελέχη της Πυροσβεστικής, με τις κατηγορίες του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή- και ειδικότερα 36 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στις 24/8/2007.

Σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζεται στην «Real news», στο εδώλιο του Τριμερούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, π δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Νικόλαος Μιχαλόπουλος, ο εποχικός πυροσβέστης Παναγιώτης Τσούρας, ο τότε υπαρχηγός του Πυροδβεστικού Σώματος Φώτης Παππάς και η οικοκυρά και κάτοικος Ζαχάρως Σοφία Νικολοπούλου.

Το βούλευμα ρίχνει φως στις συνθήκες της τραγωδίας και τεκμηριώνει τις παραλείψεις και ευθύνες των υπευθύνων που είχαν αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 36 άνθρωποι.

Αποκαλύπτεται ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής του νομού, ο νομάρχης Ηλείας και ο δήμαρχος Ζαχάρως είχαν ειδοποιηθεί την προηγούμενη της καταστροφής, με επείγον σήμα από τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ότι η περιοχή τους συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας για την ύπαρξη πυρκαγιάς, αλλά οι υπεύθυνοι αγνόησαν το «σήμα κινδύνου».