Περίπου 110 σακούλες με πλαστικά, χάρτινα και γυάλινα σκουπίδια, καθώς και 10 με αποτσίγαρα, συγκεντρώθηκαν φέτος -μέχρι στιγμής- από ελληνικές παραλίες, στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρωτότυπου οικολογικού «θαλασσινού» μπαρ της Amstel και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (“Amstel Eco Bar”), το οποίο το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα βρίσκεται στην παραλία της Επανομής Θεσσαλονίκης και την Κυριακή στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Λουόμενοι καλούνται να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια από τις ακτές, να παίξουν παιχνίδια περιβαλλοντικών γνώσεων και να κερδίσουν δώρα.

Στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, συνεργάστηκε με 22.100 λουόμενους σε 13 παραλίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών για τη διατήρηση καθαρών ακτών, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση κάποιων υλικών.

Το Amstel Eco Bar έχει ήδη επισκεφθεί τις παραλίες Σχοινιά και Π. Φώκαιας στην Αττική και Καλογριάς και Λακκόπετρας στην Πάτρα, ενώ το ταξίδι του ολοκληρώνεται στα Χανιά, την 1η Αυγούστου. Προηγουμένως θα κάνει άλλες τρεις στάσεις, σε Πάργα (24/7), Λευκάδα (25/7) και Ηράκλειο (31/7).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 με εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών από τους εργαζόμενους της εταιρίας, με τη στήριξη της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».