Είναι φίλοι και για πάνω από 35 χρόνια εργάστηκαν ως υπάλληλοι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Αφού βγήκαν στη σύνταξη, ο Νίκος Καρακώστας και ο Γιώργος Μποχωρίδης αποφάσισαν να μην επαναπαυθούν, αλλά να να παραμείνουν ενεργοί στην κοινωνία και να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί. Έτσι αποφάσισαν να εξυπηρετούν τον κόσμο σε υπηρεσίες αιχμής όπου παρατηρούνται ουρές με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

«Μεταφέρουμε φακέλους, πρωτοκολλούμε αιτήσεις, βάζουμε ημερομηνίες σε έγγραφα, κάνουμε ό,τι μας αναθέσουν κυρίως τις ώρες που μαζεύονται πολλοί που θέλουν να εξυπηρετηθούν» σημειώνει ο Ν.Καρακώστας και επισημαίνει ότι πολλοί συνταξιούχοι θέλησαν να ακολουθήσουν το δικό τους παράδειγμα. Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν έχουν ακόμη οργανωθεί σε μια ομάδα προκειμένου «να μη χαθεί η φρεσκάδα και ο πραγματικός εθελοντισμός».

Σημειώνει πάντως ότι χρειάζεται μια μορφή οργάνωσης των εθελοντών ώστε να γνωρίζουν πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.