Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με τις παροχές του ΟΠΑΔ σε αυτιστικά παιδιά ζητούν από τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης και Γιώργος Κοντογιάννης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων γίνεται δέκτης της αγανάκτησης γονέων αυτιστικών ατόμων λόγω της εγκληματικής καθυστέρησης καταβολής από τον ΟΠΑΔ των παροχών από φυσιοθεραπείες-εργοθεραπείες- λογοθεραπείες-ψυχοθεραπείες-ειδική αγωγή και άλλες πράξεις που έχουν εκτελεστεί πριν έξι μήνες.

Με έγγραφά τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς και τον ΟΠΑΔ, ζητούν τα αυτονόητα. Ζητούν να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο κοινωνικά φαινόμενο της μη καταβολής των δικαιούμενων παροχών και παράλληλα να ισχύσει και για τα αυτιστικά άτομα η μη καταβολή συμμετοχής για φυσιοθεραπείες-εργοθεραπείες-λογοθεραπείες ψυχοθεραπείες – ειδική αγωγή όπως και σε άλλες κατηγορίες.

Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση και αδιέξοδο καθώς θεωρούν ότι τέτοιες πρακτικές περιθωριοποιούν τα παιδιά τους και τα οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό.