Συνέντευξη Τύπου στο κτήριο Υπατία έδωσαν καλλιτέχνες προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

Όλοι τους τόνισαν ότι βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες ζητώντας παράλληλα από την Πολιτεία να βρει αμέσως λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, που παρακολουθεί την υγεία των μεταναστών έκανε λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τους και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσουν την απεργία οι μετανάστες.

Στη συνέντευξη τύπου το παρών έδωσαν οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου, Κάτια Γέρου, Στέλιος Μάινας, Ρήγας Αξελός, Κάτια Σπερελάκη, Τάσος Ράπτης, Νένα Μεντή, οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας και Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χερουβίμ, ο τραγουδιστής Στάθης Δρογώσης, ο συνθέτης Βασίλης Βασιλάτος και ο κινηματογραφιστής Χρήστος Βούπουρας.

Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και ανέργων για την αλληλεγγύη στους μετανάστες θα δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Πέμπτη προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.