Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 24χρονος επιχειρηματίας, γιος γνωστής οικογενείας με χρυσοχοΐα και ενεχυροδανειστήρια.

Ο 24χρονος μίλησε ακόμα και για το πώς κατάφερε να διαφύγει αλλά και για την πρώτη του γνωριμία με έναν εκ των δραστών, το 2020, όταν και, όπως καταγγέλλει, τον είχε γρονθοκοπήσει και τον είχε απειλήσει με όπλο.

«Με τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα και μου είπαν “τώρα θα πληρώσεις”»

«Εμφανίστηκαν ξαφνικά ο 33χρονος, μαζί με άλλους δύο και αυτός ήρθε προς το μέρος μου με έπιασε δυνατά και μου ζήτησε να μπω εντός του συνεργείου. Ταυτόχρονα οι συνεργοί του επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη με γροθιές, ενώ μόλις μπήκα μέσα στο συνεργείο ξεκίνησε να με χτυπάει ο 33χρονος με γροθιές» περιέγραψε ο 24χρονος, μιλώντας στις Αρχές, σύμφωνα με το Live Lews.

«Στη συνέχεια με τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα. Μόλις επιβιβάστηκα, μου είπαν: “Jackpot, τώρα θα πληρώσεις“. Και ο 33χρόνος μου είπε: “Έχεις πρόστιμο 25 χιλιάρικα από μένα, 10 από τον συνεργό μου και από τον άλλο 15 χιλιάρικα σε μένα και ένα XR”. Με το XR, αναφερόταν σε μια μοτοσικλέτα BMW XR, η οποία έχει αξία τουλάχιστον 25.000 ευρώ. Κατόπιν ο 33χρόνος μου αφαίρεσε το τσαντάκι που φορούσα και μου είπε ότι θα πηγαίναμε επιτόπου στο σπίτι μου, καθώς ήταν σίγουρος ότι είχα 50.000 ευρώ εκεί» συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο 24χρονος καταγγέλλει πως συνέχισε να δέχεται χτυπήματα, με τους δράστες να τον απειλούν αρχικά ότι θα του κόψουν τα δάχτυλα και στη συνέχεια πως θα τον σκοτώσουν, αν δεν έπαιρναν τα χρήματα που ζητούσαν.

Πώς κατάφερε να διαφύγει

Ήταν λίγο πριν τις 6 εκείνο το πρωί όταν φάνηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν ο 24χρονος και πίσω η μηχανή που οδηγούσε ο 26χρονος τράπερ.

Όλοι κατευθύνονται στη Γλυφάδα, στο σπίτι στενού συγγενικού προσώπου του 24χρονου, με τους κατηγορούμενους, όπως υποστηρίζει ο νεαρός, να ευελπιστούν ότι θα βρουν τα χρήματα που ζητούσαν.

Σε ένα σημείο επί της παραλιακής, ο 24χρονος κατάφερε να βγει από το λευκό όχημα μέσα στο οποίο τον κρατούσαν.

«Λίγα μέτρα πιο μακριά όταν βρισκόμασταν κολλημένοι στην κίνηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος, ο ένας εκ των δύο απαγωγέων είπε στον άλλον να κατέβει και να μου βάλει την παιδική ασφάλεια για να μη φύγω. Μόλις ο απαγωγέας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα μου, εγώ την έσπρωξα με δύναμη και έφυγα τρέχοντας, παίρνοντας μαζί μου και το τσαντάκι μου με όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα» υποστηρίζει.

«Είχε στείλει μήνυμα σε σύντροφό μου και μετά με χτύπησε και με απείλησε με όπλο»

Στην κατάθεσή του, ο 24χρονος περιέγραψε πώς γνωρίστηκε το 2020 με τον έναν εκ των δραστών (τον 33χρονο), αφού εκείνος είχε στείλει μήνυμα στη σύντροφό του.

«Με την κοπέλα μου είμαστε μαζί από τα μέσα του έτους 2023, και συγκατοικούμε από τους δυο μήνες αφότου ξεκίνησε η σχέση μας. Λίγους μήνες αργότερα, της έστειλε ένας άνδρας προσωπικό μήνυμα μέσω της εφαρμογής του Ιnstagram, με σκοπό να την γνωρίσει σε ερωτικό πλαίσιο. Εγώ μέσω του λογαριασμού της συντρόφου μου, απάντησα στα μηνύματα που της είχε στείλει και του εξήγησα ότι έχει ήδη σύντροφο και να σταματήσει να την ενοχλεί. Εκείνος απάντησε στο μήνυμα με έντονο ύφος και μετά σταμάτησε η επικοινωνία μαζί του. Παράλληλα, ρώτησα για τον συγκεκριμένο άνδρα και έμαθα ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο άτομο.

Περίπου τρεις μήνες αργότερα, μεσημβρινές ώρες, τον συνάντησα τυχαία στην περιοχή της Ηλιούπολης όπου με πλησίασε και με ρώτησε αν είμαι εγώ. Όταν του απάντησα καταφατικά, μου έδωσε το χέρι του και μου συστήθηκε. Μόλις του έδωσα το χέρι μου, το τράβηξε με δύναμη προς τα κάτω και με το αριστερό του χέρι μου επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο μου. Εγώ αμέσως τράπηκα σε φυγή κι εκείνος έβγαλε από το τσαντάκι μέσης που φορούσε ένα μαύρο πιστόλι, το οποίο προέταξε προς το μέρος μου.

Από τα χτυπήματα είχα έντονη φλεγμονή στο μάτι. Το περιστατικό δεν το κατήγγειλα στις αρχές γιατί ήξερα ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι επικίνδυνο. Λίγες μέρες μετά το περιστατικό προσπάθησα να έρθω σε επαφή με αυτό το πρόσωπο μέσω κοινών γνωστών, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ μας, όμως εκείνος απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται να λυθεί» κατέληξε ο 24χρονος επιχειρηματίας.