Στα Χανιά θα φιλοξενηθούν από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 161 αθλητές και οι συνοδοί τους που θα λάβουν μέρος στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

Οι αθλητές, οι συνοδοί τους και οι προπονητές, συνολικά 500 άτομα, κατά την παραμονή τους στα Χανιά θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμασθούν για τους αγώνες και παράλληλα να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα ήθη. τα έθιμα και τις παραδόσεις της Κρήτης, μέσα από τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν οι διοργανωτές.

Τα Χανιά όπως και άλλες ελληνικές πόλεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Host Town Program – Πρόγραμμα Πόλις – Αμφιτρύων».

Tα μέλη της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι, αναφέρθηκαν στην πορεία των προετοιμασιών και κάλεσαν τους πολίτες να δεχτούν τις ξένες αποστολές στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης.

Στα Χανιά θα φιλοξενηθούν αθλητές με ειδικές ικανότητες από την Μπουργκίνα Φάσο, το Γιβραλτάρ, το Μονακό, την Παραγουάη, το Σαν Μαρίνο, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία και την Ισπανία. Τη φιλοξενία, σε ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προσφερθεί, έχουν αναλάβει η Αντιπεριφέρεια και οι δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και η ΤΕΔΚ.