Σε μία κλωστή κρέμεται η εξέλιξη της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού με κενά τα εδώλια των κατηγορουμένων, που αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για το φακέλωμα φίλων και συγγενών τους ανακοινώνοντας ότι απέχουν και από το συσσίτιο τους.

Στα έδρανα της υπεράσπισης καλούνται να εμφανιστούν οι δικηγόροι που διορίστηκαν χθες από το δικαστήριο σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί δικονομικό διέξοδο για να συνεχιστεί η δίκη. Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι έχουν καταστήσει σαφές με δήλωσή τους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν και να αναγνωρίσουν κανένα διορισμένο συνήγορο από το δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι νεοδιορισθέντες υπερασπιστές μπορεί να προβάλλουν κώλυμα ηθικής τάξεως και να αρνηθούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαστές μη μπορώντας να πράξουν διαφορετικά, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, είθισται να προχωρούν στον ορισμό νέων συναδέλφων τους διαβιβάζοντας τα σχετικά πρακτικά στην Εισαγγελία και στο δικηγορικό σύλλογο για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει με την άρνησή τους το αδίκημα της απείθειας.

Από την πλευρά τους οι αρχικοί συνήγοροι για τους οποίους οι κατηγορούμενοι ανακάλεσαν την εντολή εξουσιοδότησής τους έχουν προγραμματίσει να δώσουν αύριο το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για όσα συνέβησαν στη δίκη για τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Μετά και τα χθεσινά, πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα, χθεσινά επεισόδια, η παρουσία της αστυνομίας στις φυλακές Κορυδαλλού θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.