Διακόπηκε για το πρωί της Πέμπτης τελικά η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προκειμένου οι νέοι δικηγόροι που όρισε πριν λίγο το δικαστήριο να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Νωρίτερα, οι τέσσερις συνάδελφοί τους που είχαν οριστεί χθες να υπερασπιστούν τους νεαρούς αρνήθηκαν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει τη δικογραφία στην εισαγγελία και να ελεγχθούν οι δικηγόροι για απείθεια.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι
Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ε. Ρ., οι οποίοι,
επίσης, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το
δικαστήριο. Η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση, από τις φυλακές, ότι οι
έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν
στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη. Οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Το ίδιο ζήτησαν και οι γονείς των κατηγορουμένων, που βρίσκονται και σήμερα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, καλώντας παράλληλα τους δικαστές να επανεξετάσουν τα αιτήματά τους, και κυρίως εκείνο που αφορά στην παρακράτηση των αστυνομικών ταυτοτήτων όσων μπαίνουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της δίκης, ορισμένοι από τους γονείς των κατηγορουμένων, με παρέμβασή τους στο δικαστήριο ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους, τα οποία, όπως είπαν «τελούν υπό σύγχυση και ενεργούν εν θερμώ», ενώ απηύθυναν έκκληση να μην καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι σε δυσβάστακτες ποινές.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο χθες απέρριψε και τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα οι νεαροί να αποχωρήσουν από την αίθουσα και να παύσουν τους συνηγόρους τους.