Για «δολοφονία χαρακτήρα» κάνει λόγο το περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα.

«Το μόνο που δεν έχει ειπωθεί είναι ότι η Σοφία έστησε τον ξυλοδαρμό, μόνο αυτό δεν έχει πει η πλευρά του Λύτρα. Η Σοφία δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν. Γίνεται μία δολοφονία χαρακτήρα αυτό το διάστημα. Προσπάθησαν με τα μηνύματα στο viber να παρουσιάσουν το θύμα κάπως… Έχουν διατυπωθεί ανακρίβειες σχετικά με το ποσό που υποτίθεται ότι βρίσκεται στο σπίτι του θύματος. Αυτή η λανθασμένη πληροφορία κάνει το θύμα και το παιδί της να κινδυνεύουν χωρίς λόγο. Έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη» αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον της κυρίας Πολυζωγοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Τα μηνύματα που εστάλησαν στη Σοφία όλες εκείνες τις ημέρες ήταν μια καλοστημένη παγίδα προκειμένου να γίνει το θύμα, θύτης και να τραμπουκιστεί. Γίνεται μια προσπάθεια ώστε να προβληθεί το θύμα ως μια γυναίκα που δεν είναι επαγγελματίας και αφήνει ένα γραφείο να καταρρεύσει ενώ η ίδια έδωσε εντολή να πληρωθούν όλοι. Το γραφείο κινείται κανονικά, έχουν κοπεί τα πάντα, εισιτήρια, παράβολα, όχι από τη Σοφία που είναι στο κρεβάτι αλλά έχει φροντίσει εκείνη να μην μείνει κανένας απλήρωτος. Το θύμα μπορεί να κοιτάει στα μάτια το παιδί της ακόμη και αν είναι μαυρισμένα» σημειώνουν.

«Έψαχναν το αυτοκίνητο για να μην το κατασχέσει η αστυνομία»

Όσο για το βράδυ της Τρίτης, όταν η οικογένεια του Απόστολου Λύτρα εμφανίστηκε στο σπίτι του ζεύγους στον Γέρακα, αναγκάζοντας τη Σοφία Πολυζωγοπούλου να πατήσει το κουμπί πανικού, επειδή τρόμαξε, πηγές από το περιβάλλον της λένε: «Εκείνη την ημέρα που μπούκαραν στο σπίτι το έκαναν επίτηδες. Ήθελαν να πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, που μέσα σε αυτό έδειρε τη Σοφία, της Ferrari. Αυτά έψαχναν, για να μην πάρει η αστυνομία το αυτοκίνητο και το κατασχέσει. Από τη στιγμή που έσπασε η μύτη της, υπήρχαν αίματα στο αυτοκίνητο. Μπορεί να μην θεώρησε η αστυνομία ότι χρειάζεται να το ελέγξει, από τη στιγμή που είναι επιβεβαιωμένο από την ιατρική βεβαίωση. Από τις κάμερες φαίνεται σε ποιο αυτοκίνητο ήταν. Πίστευαν ότι η Σοφία δεν έχει γυρίσει ακόμα από εκεί που είχε πάει και πήγαν στο σπίτι. Τα πράγματα του, τα είχε πάρει η κόρη του Απόστολου Λύτρα νωρίτερα. Ακόμα και στο πρώτο μήνυμα που της έστειλε ο Λύτρας, που απαγορευόταν της στείλει, ζητούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου». «Η Σοφία εκείνη την ημέρα που πήγαν στο σπίτι κατάλαβε ότι της την στήνουν γι’ αυτό έπαθε και την κρίση πανικού. Μιλούσε με όλα τα παιδιά του γραφείου και της έστελναν μηνύματα “Κυρία Σοφία μην σας νοιάζει τίποτα, κοιτάξτε να αναρρώσετε, εμείς είμαστε εδώ». Ζήτησε από την γραμματέα τους να αλλάξει τους κωδικούς της κάρτας για να μην τους έχει ο συνεργάτης της. Αυτό έγινε την ημέρα έγινε η ομαδική στο viber και έλεγαν για τους απλήρωτους λογαριασμούς. Την πρώτη ημέρα που η Σοφία ήταν σε κατάσταση σοκ στο σπίτι της, πήγε συνεργάτης του γραφείου και της έλεγε “μην καταθέσετε κυρία Σοφία, θα τον καταστρέψετε”. Υπάρχουν και μάρτυρες που ήρθαν την ώρα που τα έλεγε αυτά και τον άκουσαν. Καταλαβαίνετε πώς ένιωσε όταν μπούκαρε αυτός, ο άνθρωπος στο σπίτι της; Αυτό είναι τραμπουκισμός, είναι δυνατόν να γράφει για το θύμα που έχει υποστεί, αυτό που έχει υποστεί αφήστε τα ξεκατινιάσματα; Τα κατάγματα τα μεταφράζει σε ξεκατινιάσματα ο συνεργάτης;» αναφέρουν.

Για τη σχέση της Πολυζωγοπούλου με τα παιδιά του Απόστολου Λύτρα, το περιβάλλον της δικηγόρου αναφέρει πως έχει καλή σχέση μαζί τους και προσπαθούσε να τα προστατέψει.

«Ακόμα και στην κατάσταση που ήταν η Σοφία προσπαθούσε να προστατέψει τα παιδιά του, που δεν φταίνε. Η Σοφία τα βλέπει κάθε μέρα τα παιδιά. Δεν θα τα αδικούσε ποτέ, εκείνη τα έχει μεγαλώσει, τα έχει σαν παιδιά της. Είναι αδέρφια του παιδιού της, ό,τι μπορεί να κάνει για να τα βοηθήσει, θα το κάνει, δεν θα τα αφήσει στο έλεος. Το γεγονός ότι προβάλλεται από την άλλη πλευρά ότι ήταν επείγον το ταξίδι της μικρής κόρης στην Κύπρο δεν αληθεύει καθώς ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεών της» λένε χαρακτηριστικά.

«Η Σοφία δεν τον βρήκε τώρα για να του ”φάει” τα λεφτά»

«Η Σοφία τον Αποστόλη τον γνώρισε όταν ήταν στο πρώτο γραφείο, σε αυτό που πρόκειται να γίνει κατάσχεση. Ήταν μόνο οι δυο τους τότε, στα 30 τετραγωνικά. Δεν είναι καμία που τον βρήκε τώρα για να του ”φάει” τα λεφτά. Τα παιδιά του είναι πλήρως εξασφαλισμένα και πολύ παραπάνω εξασφαλισμένα από ότι είναι το παιδί του με τη Σοφία και αυτό ήταν προτεραιότητα και πρωτοβουλία της ίδιας. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ και έχει ένα σπίτι στο όνομα της, το οποίο είναι για το παιδί που έχει μαζί της. Αυτό το έχουν συμφωνήσει από πριν. Ούτε στην εγκυμοσύνη της δεν κάθισε μια μέρα, ούτε στην εγκυμοσύνη της δεν έλειψε, εκεί κόντεψε να γεννήσει. Μεγάλωσε μέσα στο γραφείο, το παιδί», είπε το περιβάλλον της δικηγόρου.

Όσο για τον πλειστηριασμό, το περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου αναφέρει πως η διαταγή πληρωμής είχε βγει πριν γνωριστεί το ζευγάρι.

«Η διαταγή πληρωμής βγήκε πριν καν γνωρίσει την Σοφία. Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει μία μεγάλη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα γιατί υπήρχε μία διαφωνία για την καταγγελία της σύμβασης, αν ήταν νόμιμη ή όχι. Έχει ανακόψει αυτό τον πλειστηριασμό 3 φορές».