Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία με τους επτά κατηγορούμενους για συμμετοχή στο αποκαλούμενο κύκλωμα των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Οι επτά συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε. Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άλλα οκτώ άτομα που η εμπλοκή τους έχει προκύψει μέσα από τις συνομιλίες και για τους οποίους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πρόκειται για έναν ακόμα υπάλληλο της Εφορίας Χαλκίδας και άλλους επτά ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με άλλους οκτώ επιχειρηματίες της περιοχής που διευκρινίζεται ότι δεν πλησίασαν αυτοί το κύκλωμα για κάποιες εξυπηρετήσεις αλλά τους πλησίασαν μέλη του κυκλώματος όπως προκύπτει από τις συνομιλίες.

«Τα χρήματα ήταν της μητέρας της»

Αθώα δηλώνει η διευθύντρια της ΔΟΥ στη Χαλκίδα και μέσω του δικηγόρου της, ισχυρίζεται πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, είναι της μητέρας της.

Ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Τάρτης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση και εμφανίστηκε βέβαιος πως οι πελάτες του θα αθωωθούν.

«Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της εντολέα μου, στις συνομιλίες μιλά με τον κατηγορουμένου και λέει πως αυτά τα χρήματα της τα έδωσε η μητέρα της. Το λέει μέσα στη συνομιλία της. Η μητέρα της μπορεί να τα δικαιολογήσει. Περιμένετε να πείσουμε κάποιον για την αθωότητά μας την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός έχει βγάλει την απόφαση, λέγοντας “δεν στηρίζω κλέφτες”. Χρησιμοποιήθηκε για να μην έχει πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση. Βραβεύτηκε από τον υπουργό πριν από λίγους μήνες η εντολέας μου. Η πρόβλεψή μου είναι πως οι εντολείς μου θα αθωωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.