Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβίασης εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων με τη διευθύντρια να απολογείται πρώτη στη σειρά.

Μετά από περίπου δύο ώρες στον ανακριτή μπήκε για την απολογία της μια εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων, υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία μετά το πέρας της ανάκρισης τρεμάμενη βγήκε έξω και, σύμφωνα με το eviathema.gr, φώναζε «θάψτε με…θέλω να πεθάνω».

Οι αστυνομικοί τη συνόδευσαν σε άλλο χώρο όπου ανέμενε την απόφαση μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Η στιγμή που οι κατηγορούμενοι φθάνουν στα δικαστήρια Χαλκίδας:

«Ζωή χαρισάμενη» για το κύκλωμα εφοριακών – Οι βίλες και οι πισίνες

Νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος εφοριακών στη Χαλκίδα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», οι ερευνητές της υπόθεσης του κυκλώματος της Χαλκίδας και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν στην έρευνά τους δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται πως από την έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.