Πέντε βενζινάδικα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης είχαν ληστέψει τις τελευταίες 20 ημέρες οι τρεις Αλβανοί, που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της ασφάλειας. Η συνολική λεία τους, ανέρχεται σε 12.000 ευρώ.
Οι δράστες, ηλικίας 22, 27 και 30 ετών, κατηγορούνται για ληστεία, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή τους στις εξής ληστείες:

• Στις 18 Ιανουαρίου εισέβαλαν σε βενζινάδικο στο 14ο χλμ της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Εδέσσης και με την απειλή καλάσνικοφ αφαίρεσαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο το ποσό των 110 ευρώ, ενώ από πελάτη το ποσό των 180 ευρώ και το αυτοκίνητό του.
• Στις 30 Δεκεμβρίου μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 8ο χλμ της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τον υπάλληλο, αφαίρεσαν τις εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 4.000 ευρώ, ενώ από πελάτη, απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο και το τσαντάκι, που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.
• Στις 7 Ιανουαρίου, μπήκαν σε βενζινάδικο στο 4,5 χλμ της Επ.Ο. Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.083 ευρώ, περίπου.
• Στις 9 Ιανουαρίου εισέβαλαν σε πρατήριο στο 17ο χλμ της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Καβάλας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τον υπάλληλο, τις εισπράξεις του πρατηρίου, ύψους 4.342 ευρώ, δύο συσκευές ενδοεπικοινωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Στις 14 Ιανουαρίου χτύπησαν βενζινάδικο στο 8ο χλμ της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Καβάλας και αφού ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το ποσό των 2.300 ευρώ, 43 κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, στα σπίτια τους, αλλά και σε σε άλλα υποδεικνυόμενα σημεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τον πελάτη του βενζινάδικου στις 18 Ιανουαρίου, κράνη μοτοσικλετιστή και ολοπρόσωπες κουκούλες, ένα αυτόματο καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και 60 φυσίγγια.