Καρέ – καρέ καταγράφει βίντεο το δολοφονικό χτύπημα σε σκύλο, που κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο της Πρέβεζας. Στο βίντεο, που αποκαλύπτει το «Mega», καταγράφεται ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια σκυλιά να γαβγίζουν.

Όπως περιγράφει ο Ταξίαρχος ε.α., Νικόλαος Ζήκος, «βγαίνει ένα μικρό σκυλάκι από τη δεξιά πλευρά και δέχεται τον πυροβολισμό στην αριστερή πλευρά. Δεν υπάρχει άλλο σπίτι εκεί, μόνο του δράστη. Από εκεί ακούστηκε ο πυροβολισμός και τον είδε καθαρά η ανιψιά μου».

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν αμέσως και πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Έβλεπαν τα σκυλιά να τρέχουν πανικόβλητα. Φαίνεται πως ο δράστης δεν υπολόγισε πως μια γυναίκα θα γινόταν μάρτυρας του όλου περιστατικού, ενώ καθόταν στο μπαλκόνι της.

«Ο φερόμενος ως δράστης, επειδή δεν είδε το αυτοκίνητο από τις ανιψιές μου, βρήκε την ευκαιρία, πήρε το όπλο του και πυροβόλησε τον σκύλο από την πυλωτή του. Η ανιψιά μου, όμως, επειδή ήταν στη βεράντα του σπιτιού τον είδε. Όταν είδε την ανιψιά μου, τρομοκρατήθηκε. Μάζεψε το όπλο και μπήκε από την πίσω πλευρά στο σπίτι. Όταν βγήκε μετά από μισή ώρα, κοίταξε άγρια την ανιψιά μου».

Ο σκύλος, μάλιστα, που ακούγεται να σπαράζει στο βίντεο μετά τον πυροβολισμό, ανήκε σε γειτόνισσα του φερόμενου ως δράστη και επέστρεψε τραυματισμένος στην ιδιοκτήτριά του. Η ακτινογραφία που έγινε στο σκυλί, όταν η ιδιοκτήτρια το πήγε στην κτηνίατρο, έδειξε τη σφαίρα καρφωμένη κοντά στο μπροστινό του πόδι.

Ο Χρήστος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχος κοινωφελών δομών και ποιότητας ζωής, είπε στην εκπομπή «Live News»: «Η κτηνίατρος μας ενημέρωσε ότι το σκυλί δεν κινδυνεύει σοβαρά. Είναι αγχωμένο, συγχυσμένο. Είναι δύσκολο να βγει η σφαίρα από το σώμα του ζώου. Η σφαίρα είναι κάτι που χρειάζεται η αστυνομία για την έρευνά της».

«Ήξερε που πυροβολούσε, πυροβόλησε κοντά στην καρδιά. Η βολίδα αυτή τρύπησε το ζώο και για δύο εκατοστά δεν έφτασε κοντά στην καρδιά. Δεν μπορεί να γίνει χειρουργείο, η βολίδα έμεινε μέσα και ο σκύλος επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια», πρόσθεσε ο Ζήκος Νικόλαος.

Η γυναίκα, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην παρ’ ολίγον κτηνωδία, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και εντόπισαν τον φερόμενο δράστη. Συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα.

Συχνοί οι τραυματισμοί σκυλιών και γατιών στην περιοχή

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό δεν είναι σπάνιοι οι τραυματισμοί σκυλιών και γατιών, που καταλήγουν να ψυχορραγούν στο δρόμο.

«Το τελευταίο διάστημα στο χωριό μου έχουμε αρκετούς τραυματισμούς σκύλων και γατιών από αεροβόλο όπλο. Έχω ακούσει πυροβολισμούς 1.30 η ώρα τα χαράματα, 2 η ώρα τα χαράματα και την επόμενη ημέρα βρίσκαμε σκύλους και γάτες τραυματισμένα», πρόσθεσε ο κ. Νικόλαος Ζήκος.

Το σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο είναι στα χέρια των Αρχών. Με την υπόθεση να βρίσκεται στον στάδιο της προανάκρισης, ευτυχώς η σφαίρα δεν πέτυχε το σκυλάκι σε ζωτικό όργανο και κατάφερε να ζήσει.