Ένοχος για απόπειρα σωματικής βλάβης σε ανήλικο πρόσωπο, απόπειρα παράνομης βίας σε βάρος τριών μαθητών και απόπειρα ελαφρώς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε μια μαθήτρια κρίθηκε ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το δικαστήριο επέβαλε στον 62χρονο ποινή φυλάκισης συνολικά 12 μηνών με αναστολή, ενώ του επιβλήθηκε υποχρεωτική παρακολούθηση συνεδριών στο κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για απόπειρα σωματικής βλάβης άπαξ έπραξε σε ανήλικο πρόσωπο για έναν μαθητή, την απόπειρα παράνομης βίας σε βάρος 6 μαθητών και για απόπειρα όλως ελαφρώς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το σχολείο αποτελεί οικογένεια για ένα παιδί, αφού περνάει το 1/3 της μέρας του». Στη συνέχεια, η ίδια υπογράμμισε ότι «τα προσωπικά προβλήματα δεν αποτελούν δικαιολογία για κανέναν να συμπεριφέρεται έτσι στα παιδιά». Ακόμη ανέφερε ότι «οι καταθέσεις των περισσότερων τελούν σε αντίθεση με όσα κατέθεσαν σήμερα εδώ. Κανένα περιστατικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο του, γιατί έτσι δεν προστατεύεται η κοινότητα στην ολότητά της».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε την αθωότητά του, ενώ μίλησε εκτενώς για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ακουστεί κάτι για εκείνον.

Νωρίτερα, η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν οι γονείς των παιδιών, που κατηγορούσαν τον 62χρονο, η διευθύντρια του σχολείου όπως και η ψυχολόγος. Στις καταθέσεις τους μίλησαν για όσα τους είχαν περιγράψει οι μαθητές και όσα συνέβησαν στο σχολικό περιβάλλον τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα, κατέθεσαν και τρεις μάρτυρες από την πλευρά του κατηγορουμένου, οι οποίοι μίλησαν για τον χαρακτήρα του.