Συνολικά 21 άτομα, τα οποία ο YouTuber Hayate αποκαλούσε «στρατό» και τα οποία πλήρωναν για να δουν το νοσηρό περιεχόμενο στο κανάλι του, έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία με συγκεκριμένες κατηγορίες. Πρόκειται για παράλληλη δικογραφία, η οποία εντός των ημερών θα κατατεθεί στον εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

O «στρατός» των χιλιάδων που πλήρωναν έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

«Δε γνωρίζω αν υπήρχε οικονομικό όφελος από τον εντολέα μου και, αν αυτό έχει βάση, συνηθίζεται στους YouTubers» δήλωσε, στο μεταξύ, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η δικηγόρος του 35χρονου Hayate, Άννα Μαρία Φίλιππα.

«Ο πελάτης μου δε θεωρεί ότι τους κακοποιούσε. Ήταν ένα είδος συνεργασίας. Δεν γελούσε κανείς μαζί τους. Γελούσαν όλοι μαζί», σημείωσε, κάνοντας λόγο για συναίνεση «στον βαθμό που εγώ γνωρίζω».

Σημειώνεται πως δύο από τα θύματα του YouTuber μίλησαν χθες με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Λάζο Μαντικό, σε απευθείας σύνδεση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… “δωρεές με παραγγελία” (π.χ. “καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει” κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι «πότιζε» αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters από 10 μέχρι 200 ευρώ, για να μας χτυπήσουν», πρόσθεσε στον ANT1 ο Red Dragon.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε θα σε κάνω “νούμερο ένα”, θα σε κάνω διάσημο. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα», μοιράστηκε με την εκπομπή ο άλλος νεαρός, που δήλωσε θύμα του YouTuber.