Για 3η φορά μπροστά στους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας βρέθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, το βράδυ της Τετάρτης, για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι καθώς τα κενά, οι ασάφειες και οι αντιφάσεις στην εξιστόρηση των γεγονότων εκ μέρους του έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους αξιωματικούς που ηγούνται των ερευνών.

Τα πρόσωπα – «κλειδιά» της υπόθεσης είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τέσσερα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο κάδρο της έρευνας. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών, ενώ έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες την ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου.

Αν και ο ίδιος υποστήριζε ότι ο 31χρονος αγνοούμενος τον κάλεσε για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε «ραντεβού για κυνήγι», διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Ήταν ο 50χρονος που τηλεφώνησε στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που συνέβη λίγες ώρες αργότερα.

Ο κρεοπώλης ανέφερε ακόμα ότι αφού άφησε τον Μπάμπη, ο ίδιος γύρισε απευθείας στο σπίτι του. Κάτι που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Aν και αρχικά δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το έκανε, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο αν και έλεγε το αντίθετο αρχικά, ενώ τη νύχτα της εξαφάνισης, επέστρεψε σπίτι του και έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο, για να αγοράσει χαρτί υγείας όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα – που έχουν κληθεί να δώσουν απαντήσεις, είναι ο 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, ο οποίος έχει παραδώσει το κινητό του στην αστυνομία και υποστηρίζει ότι διέγραψε μήνυμα που του έστειλε ο 50χρονος και του έγραφε πως «προσπαθούν να το εμπλέξουν στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη».

Σε δηλώσεις του ο 36χρονος ανέφερε: «Παρέδωσα το κινητό ώστε οι αρχές να ερευνήσουν αν θέλουν κάτι καθώς έχω μωρό παιδί και δεν έχω τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαι διαθέσιμος. Έχουμε καταθέσει στις αρχές όσες φορές μας κάλεσαν με τελευταία φορά την Τρίτη 16/1. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει, δεν μας λένε από τις Αρχές κάτι, αναμένουμε κι εμείς. Μας είπαν ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

«Κλειδί» θεωρείται και η σύζυγος του 36χρονου, αλλά και ένας ακόμα 35χρονος άνδρας που φέρεται να φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Όλοι τους έχουν ρωτηθεί από την αστυνομία για την υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις τους.

Οι χρόνοι της εξαφάνισης και οι άκαρπες έρευνες

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Ο Μπάμπης τηλεφωνεί σε φίλο του και αναφέρει ότι θα πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη.

Στις 18:25 το απόγευμα ο κρεοπώλης καλεί τον Μπάμπη και οι δυο τους φιξάρουν το ραντεβού. Στις 20:36 το βράδυ, ο 50χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά. 4 λεπτά μετά, στις 20:40 ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στην διασταύρωση των ΤΕΙ και ένα λεπτό αργότερα, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι. Σχεδόν μία ώρα μετά στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι.

Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών, ο κρεοπώλης ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τι έκανε. Επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην εξαφάνιση και μέχρι στιγμής, δεν έχει στοιχειοθετήθει κατηγορία σε βάρος του.