«Ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ, του οκτάχρονου χάσκι, κυκλοφορεί ελεύθερος και στην Αράχωβα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι κινδυνεύουν όλοι, τα παιδιά τους και οι ίδιοι», υποστήριξε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων.

Η Μάρθα Πουλτίδου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Focus Fm, ανέφερε ότι «εάν δεν τον συλλάβουν, θα βγάλω δημόσια το όνομά του. Ξέρουμε ποιος είναι. Έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία. Ο κόσμος το έχει τούμπανο στην Αράχωβα κι εμείς κρυφό καμάρι».

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων ανέφερε ότι το οκτάχρονο χάσκι το χτύπησε άγρια ο δράστης και στη συνέχεια βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. «Προφανώς υπήρχαν μάρτυρες από όσο γνωρίζουμε εμείς», συμπλήρωσε η Μάρθα Πουλτίδου, αναφέροντας ότι ο Όλιβερ, το οκτάχρονο χάσκι, «έχει κακοποιηθεί βάναυσα ένα ζώο και έχει βιαστεί από άνθρωπο και όχι από άλλα ζώα, όπως προσπαθεί να μας πείσει η αστυνομία».

Η Εριέττα Κούρκουλου μιλώντας στο Kontra Channel ανέφερε για το θέμα:

«Είναι πολύ ευχάριστο που πλέον ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό. Βλέπουμε μια Ελλάδα που ξαφνικά αυτά τα περιστατικά δεν τα σηκώνει. Επειδή έχω δει αυτή τη σταδιακή αλλαγή, με χαροποιεί πάρα πολύ. Αυτό που προσωπικά δεν με χαροποιεί είναι το να αναπτύσσει ο καθένας τη θεωρία του και να τρέχουμε, για να προλάβουμε την είδηση, πλέον όχι μόνο οι δημοσιογράφοι, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Παρόλο που αυτό έχει μια δυναμική, ενδεχομένως να μπερδεύει τον κόσμο και να δυσκολεύει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και την απόδοση της δικαιοσύνης» είπε αρχικά η η ιδρύτρια του Save a Greek Stray και πρόσθεσε:

«Το να ακυρώνουμε μια περιοχή και να στρεφόμαστε αντίθετα σε μια κοινότητα, η οποία, ναι, είναι η Αράχωβα. είναι όμως και άνθρωποι που βγάζουν τα χρήματα, για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Το να στρεφόμαστε εναντίον τους αντί να δουλεύουμε μαζί τους, αντικειμενικά είναι οι άνθρωποι που μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην επίλυση της υπόθεσης. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν…

Αυτή η ακυρωτική προσέγγιση, η υπερβολική για μένα προσέγγιση, τους κρατάει πίσω από το να πουν πραγματικά αυτά που ξέρουν. Αυτή η κόντρα και ο μισανθρωπισμός, που αμέσως προκαλείται μέσα μας τον θεωρώ προβληματικό. Επίσης θεωρώ πολύ προβληματικό το γεγονός ότι δεν έχει μιλήσει κανένας για τον ιδιοκτήτη αυτού του σκύλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος πρωτίστως για αυτό που έγινε. Η ευθύνη ενός ζώου είναι του ιδιοκτήτη του» τόνισε κατηγορηματικά.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων ανέφερε ότι το οκτάχρονο χάσκι το έχει χτυπήσει άγρια ο δράστης και στη συνέχεια βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. «Προφανώς υπήρχαν μάρτυρες από όσο γνωρίζουμε εμείς», συμπλήρωσε η Μάρθα Πουλτίδου, αναφέροντας ότι ο Όλιβερ, το οκτάχρονο χάσκι «έχει κακοποιηθεί βάναυσα ένα ζώο και έχει βιαστεί από άνθρωπο και όχι από άλλα ζώα όπως προσπαθεί να μας πείσει η αστυνομία».