Αίθουσα του Εφετείου θα φιλοξενήσει την πολυπρόσωπη δίκη για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό η οποία θα ανοίξει την αυλαία της στις 8 Ιανουαρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη το δικαστήριο μετά την πρώτη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει σε αίθουσα του κακουργιοδικείου επί της οδού Δέγλερη, θα συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης με τους 26 κατηγορούμενους σε αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους καθώς και των μαρτύρων.

Στόχος είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εκδίκαση της υπόθεσης και η δίκη να ξεκινήσει κανονικά  καθώς τον Απρίλιο του 2024 συμπληρώνεται το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, με αποτέλεσμα αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η διαδικασία οι προσωρινά κρατούμενοι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι η μητέρα της ανήλικης αλλά και ο επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος ο οποίος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

Στο παραπεμπτικό  βούλευμα που αριθμεί 266 σελίδες περιγράφεται με λεπτομέρειες η σοκαριστική υπόθεση και το δράμα που βίωσε το παιδί  στα χέρια των κακοποιητών του.