Ποινική δίωξη κακουργημετικού χαρακτήρα ασκήθηκε σε βάρος τριών ανηλίκων, στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθησαν για ληστεία εκπαιδευτικού, με χρήση σωματικής βίας. Οι τρεις νεαροί (από 15 έως 17 ετών) διώκονται για ληστεία από κοινού και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον πρώτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με το thesstoday.gr συνελήφθη ακόμη ένας 36χρονος άντρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το αντικείμενο που κλάπηκε, και ο οποίος κατηγορείται για κλεπταποδοχή. Για τον ίδιο, το δικαστήριο όρισε τακτική δικάσιμο ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Κορδελιού. Οι τρεις ανήλικοι πλησίασαν τον 54χρονο, υποδιευθυντή Λυκείου και άλλους τρεις συναδέλφους του, που κάπνιζαν έξω από το προαύλιο του σχολείου. Αρχικά, τους ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα του σχολείου, ενώ ύστερα από λίγο και καθώς ο 54χρονος κατευθυνόταν προς ένα κατάστημα ψιλικών τού επιτέθηκαν με γροθιές, αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και τη βέρα του.

Από το σημείο έτυχε να παιρνούν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Μετά από έρευνες οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους νεαρούς όπως ακόμη και τον θείο ενός εκ των τριών που στην κατοχή του βρέθηκε η χρυσή αλυσίδα με το σταυρό.