Έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος του τουρκικού κυκλώματος που εμπλέκεται στη διακίνηση μεταναστών με θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη, συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου άνδρες του Λιμενικού της Ραφήνας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN, πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε κατάστημα-βιτρίνα επί της Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε την «τακτοποίηση» αυτών των ανθρώπων στην Αττική.

Ο ίδιος φέρεται να ήταν, επίσης, επιφορτισμένος με την ενημέρωση των ηγετικών μελών του κυκλώματος στην Τουρκία για την άφιξη των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας, προκειμένου έτσι να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους με το ποσό ανά μετανάστη να ανέρχεται στις 5.000 δολάρια.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος συλληφθείς ενδεχομένως να αναλάμβανε και την περαιτέρω διακίνηση των ανθρώπων αυτών από την Αθήνα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μετά τις συλλήψεις των δύο Αιγυπτίων διακινητών φαίνεται πώς λίγες ώρες αργότερα φρόντισε να στείλει στο εξωτερικό με πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος την γυναίκα και το παιδί του.