Η υπόθεση που συνταράζει την τοπική κοινωνία, με την εν ψυχρώ δολοφονία τριών ατόμων αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες σε υπόθεση τοκογλυφίας. Προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες αρκετές πτυχές της υπόθεσης .Ο δράστης είναι ιδιοκτήτης καφετέριας, 50 ετών, και πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρία άτομα που είχαν διαφορές με το δράστη, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, έφυγαν από την Αθήνα με το δικηγόρο τους και μετέβησαν σε παραλιακή ταβέρνα στην Ερέτρια, όπου είχαν κλείσει ραντεβού και τον περίμεναν.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο 50χρονος και με πιστόλι πυροβόλησε τα θύματα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον δικηγόρο και τους δύο από τους υπόλοιπους, ενώ ο τέταρτος γλίτωσε γιατί είχε απομακρυνθεί από το σημείο και μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο. Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά και τον έπεισαν να παραδοθεί.